Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα

ΕΡΩΤ.: Μόλις έκανα απόξεση λόγω παλίνδρομης κύησης. Πότε μπορώ να ξανακάνω προσπάθεια για να μείνω έγκυος; Πρέπει να περιμένω κάποιο χρονικό διάστημα;
ΑΠΑΝΤ.: Μετά από απόξεση, μπορείτε πάλι να προσπαθήσετε με απόλυτη ασφάλεια να συλλάβετε αμέσως μετά την πρώτη περίοδο.

ΕΡΩΤ.: Είναι δυνατή η σύλληψη ενώ θηλάζω αποκλειστικά; Επίσης όσο θηλάζω θα έρθει η περίοδος ή μόνο αφού σταματήσω το θηλασμό;
ΑΠΑΝΤ.: Συνήθως, όσο διαρκεί ο αποκλειστικός θηλασμός, λόγω ορμονών δεν γίνεται ωορρηξία, οπότε και δεν μπορείτε να συλλάβετε. Όσο διαρκεί αυτό, η περίοδος αναστέλλεται. Όταν όμως αρχίσει το μωρό να τρώει και άλλες τροφές, οι ορμόνες επιτρέπουν την ωορρηξία και, συνεπώς, και τη σύλληψη, οπότε αρχίζει και η περίοδος. Όλα αυτά όμως δεν είναι απόλυτα. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις σπάνιες, όπου, ενώ η γυναίκα θηλάζει αποκλειστικά, συμβαίνει ωορρηξία.

ΕΡΩΤ.: Ισχύει ότι στην προσπάθεια για 2η εγκυμοσύνη η σύλληψη είναι ευκολότερη σε σχέση με την πρώτη;
ΑΠΑΝΤ.:  Όχι. Αν και σε πολλές γυναίκες υπάρχει αυτή η εντύπωση, ωστόσο από μελέτες δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

ΕΡΩΤ.: Είμαι έγκυος και παθαίνω πολύ συχνά κράμπες. Χρειάζεται να ανησυχώ;
ΑΠΑΝΤ.:  Όχι. Οι κράμπες είναι συχνές στην εγκυμοσύνη και σχετίζονται με την έλλειψη μαγνησίου. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Καλό θα είναι όμως να παίρνετε μαγνήσιο.

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα.κατα την ερωτικη μου πραξη,καθωs το αγορι μου ειχε ενα τραυμαπλαστ στο πεοs του,πιθανον να εμεινε μεσα στον κολπο μου.πρεπει να ανησυχησω;ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Πρέπει να βγει από τον κόλπο σας, γιατί θα σας δημιουργήσει φλεγμονή. Πρέπει να επισκεφτείτε γυναικολόγο, για να εξετάσει τον κόλπο σας.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.