Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ερωτήματα μέσω Facebook

ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΒΟΛΩΝ

ΕΡΩΤ.: Καλημέρα. Όταν έχουμε υποθυρεοειδισμό πολλά χρόνια ρυθμισμένο με χάπι thyrohormone 01, μειώνεται λίγο ο κίνδυνος αποβολών; Πόσο συχνές είναι οι αποβολές εξαιτίας θυρεοειδούς; Ευχαριστώ πολύ.

ΑΠΑΝΤ.: Καλησπέρα. Όταν ο θυρεοειδής είναι ρυθμισμένος, ο κίνδυνος αποβολών είναι ίδιος με τον γενικό πληθυσμό. Μία γυναίκα με υποθυρεοειδισμό μή ρυθμισμένο συνήθως έχει προβλήματα με τον κύκλο της και υπογονιμότητα. Αντίστοιχα, στην εγκυμοσύνη αυξάνονται τα προβλήματα για το έμβρυο (χαμηλό βάρος, προεκλαμψία, κλπ).
-------------------------------------------------------------
ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

ΕΡΩΤ.: Καλησπέρα! Είμαι 22 χρόνων και είμαι έγκυος στον έβδομο μήνα. Από τον τρίτο μήνα έχω μια φαγούρα σε όλο το σώμα που δεν περνάει με τίποτα. Ο γιατρός μου είπε να βάλω fenistil, αλλά ούτε με αυτό περνάει. Η φαγούρα αυτή το βράδυ αρχίζει πιο πολύ, από τα πόδια μέχρι και τα αυτιά ... τώρα βγάζω και σπυράκια και βγάζουνε αίμα ... Τί να κάνω για να μου περάσει;

ΑΠΑΝΤ.: Καλησπέρα. Το κύριο θέμα που θα πρέπει να αποκλείσετε είναι ηπατοπάθεια της κύησης, για το οποίο πρέπει να κάνετε εξετάσεις αίματος. Αν αυτές είναι φυσιολογικές, καλό είναι να σας δει κάποιος δερματολόγος, για να σας προτείνει μία θεραπεία.
-------------------------------------------------------------
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤ.: Καλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω κάτι, γιατί θέλω τη γνώμη σας. Είναι εύκολο μια γυναίκα που έχει κάνει αφαίρεση επινεφριδίου να συλλάβει φυσιολογικά παιδί; Ευχαριστώ!

ΑΠΑΝΤ.: Καλησπέρα. Οι ορμόνες που παράγονται από τα επινεφρίδια συνήθως δεν προκαλούν διαταραχές στον κύκλο μιας γυναίκας και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με τη γονιμότητα, εκτός και εάν συντρέχουν και άλλοι παράγοντες.


Χριστίνα Π. Βάντζου
https://www.facebook.com/Christina.Vantzou.Gynecologist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.