Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μέθοδος σπερματέγχυσης IUTPI - Προγεστερόνη και παράταση του κύκλου

ΕΡΩΤ.: Καλημέρα, γιατρέ. Σκεφτόμαστε να προβούμε στη μέθοδο της σπερματέγχυσης και θα ήθελα τη γνώμη σας για την νέα μέθοδο IUTPI σε σύγκριση πάντα με την IUI. Ευχαριστώ.
Επίσης, ήθελα να σας ρωτήσω αν η λήψη προγεστερόνης μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην περίοδο ή αν δεν επηρεάζει. Και πάλι ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤ.: Καλησπέρα. Η μέθοδος της ενδομητρο-σαλπιγγοπεριτοναϊκής σπερματέγχυσης (IUTPI) χρησιμοποιεί αντί για 0,5-1 ml καλλιεργητικό υγρό που περιέχει το σπέρμα, 10 ml καλλιεργητικό υγρό που περιέχει το σπέρμα και εκτελείται μετά από στεγανοποίηση του τραχήλου με ένα ειδικό όργανο - κολποδιαστολέα, το οποίο εμποδίζει την παλινδρόμηση του σπέρματος. Με τον τρόπο αυτό το σπέρμα φτάνει μέχρι τις σάλπιγγες και την περιτοναϊκή κοιλότητα. Είναι μία μέθοδος εναλλακτική της απλής σπερματέγχυσης με πολύ καλά αποτελέσματα. Σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Η λήψη προγεστερόνης (ορμόνη του 2ου μισού του κύκλου) μπορεί να παρατείνει το διάστημα πριν την περίοδο ή απλά να σταθεροποιήσει τον κύκλο. Συνήθως οι γυναικολόγοι τη χορηγούν για να ρυθμίσουν και να ενισχύσουν την ωχρινική φάση (το διάστημα μετά την ωορρηξία).

Χριστίνα Π. Βάντζου
https://www.facebook.com/Christina.Vantzou.Gynecologist

1 σχόλιο:

  1. Εχω ινομιωματα 2
    3.48 και 4.38 .επισησ θελω να κανω προσπαθεια τεκνοποιησησ για πρωτη φορα.ειμαι 47 ετων.ποια ειναι η γνωμη σασ?
    Τι εξετασεισ θα μου προτεινατε.εκανα τεστ παπ κ ολα ηταν καλα επισησ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.