Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Σχετικά με ερωτήματα επείγουσας φύσεως

Αγαπητές φίλες, ευχαριστώ για τα ενδιαφέροντα ερωτήματα που μου αποστέλλετε και με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα και σε άλλες γυναίκες ή ζευγάρια να λάβουν ενημέρωση για το ζήτημα που τους απασχολεί μέσα από τις δημοσιευόμενες απαντήσεις, ειδικά σε θέματα που το σχετικό υλικό είναι δυσεύρετο.

Θα ήθελα να επισημάνω το εξής: όταν σας απασχολεί κάποιο ζήτημα επείγουσας φύσεως, καλύτερα να επικοινωνείτε μαζί μου τηλεφωνικά στα 2111 837059 και 6948 274520, ώστε να έχετε άμεση απάντηση. Και τούτο, διότι η απάντηση σε ένα e-mail μπορεί ανάλογα με τις συνθήκες να καθυστερήσει λίγες μέρες, εάν π.χ. υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας στο ιατρείο ή στα χειρουργεία.

Ευχαριστώ για την κατανόηση, καθώς και για τα καλά λόγια που μου γράφετε.

Τέλος, να επαναλάβω το αυτονόητο: η παροχή ενημέρωσης δεν αποτελεί διάγνωση, ούτε σύσταση θεραπείας. Έχει όμως μεγάλη αξία, αφού βοηθά την ασθενή να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα για το πρόβλημά της, ενώ συχνότατα αποτελεί την εκκίνηση, προκειμένου να διενεργηθούν στη συνέχεια οι απαραίτητες ενέργειες προς αντιμετώπιση του προβλήματος. Φυσικά, καμία ενημέρωση δεν υποκαθιστά την επίσκεψη στο γυναικολόγο, με την οποία και μόνον μπορεί να γίνει σωστή εκτίμηση του προβλήματος, μετά από λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση και όποιες άλλες εξετάσεις κριθούν αναγκαίες.

Χριστίνα Βάντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.